01/20/11 22:45
(http://e-vestnik.bg/)

Оградата с Турция - това искат мутанти от комунизма

Земеделският министър Найденов обяви при посещението си в странджанските села, че ще вдигнат отново телени мрежи по границата с Турция. Така държавата ще се пази от шап, който според министъра идва от там.

В отговор на тая новина в турския парламент депутат от опозицията настоя да се забрани вносът на животни и животински продукти от България заради шапа в тази страна. Щото в България шап има, в Турция - няма.

„Продължава обаче вносът на животинска продукция от България, което е рисковано. Докога ще продължава това нехайство”, пита депутатът. И настоява незабавно да бъде спрян вносът на всякаква животинска продукция от България, както и транзитното й преминаване през Турция.

А тук министърът сочи Турция като източник на болести и злини. Ще турим ограда… Някак да възстанови спокойствието у населението, което спеше спокойно, оградено с телени мрежи при комунизма. И пак мечтае за онова време - поне една част от населението.

То се видя, че това правителство иска да яхне въжделенията именно на тая част от българите, за които времето с оградите беше хубаво, за която Турция е нещо лошо и страшно. А селяните в Одринско били доволни, защото българската ограда ще ги предпази от преминаването на диви и на заразени животни.

Гърция прави подобна ограда по границата с Турция по съвсем други причини - заради преминаващи емигранти към Европа. По 200 на ден. А защо те не искат да преминават в България? Дали защото се е разчуло, че тук като ги хванат, ги пращат в концлагер, като оня в Бусманци? Или защото България, за разлика от Гърция, е по-бедна, няма хляб тук?

Абе, нещо не е привлекателна тая страна. Дори собствените й жители емигрират на Запад. А тя си слага огради против шапа…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване