01/26/11 09:02
(http://e-vestnik.bg/)

Доктрината “Дюнер” на Борисов събуди спомена за Тато. Интернет загря от майтапи

Премиерът Борисов и министрите Рашидов и Трайков разбиват буре със саке с дървени чукове - традиционна японска церемония. Снимка: пресслужба на Министерския съвет

Боковизми, тиквизми, Бойко Дюнера… - цитати от форумите

Доктрината “Дюнер” – така нарекоха по форумите в интернет поредния бисер на премиера Борисов, изречен в Япония. Телевизиите го премълчаха, излезе цитиран само във в. “Дневник”, mediapool.bg и като интервю в “24 часа”. Оттам се появиха цитати тук-там в интернет, а форумите направо загряха.

Какво толкова каза премиерът, запитан за терористичния акт в Москва?

“…Ние разчитаме на балансираната си външна политика. С арабския свят и с Палестина, и с всички държави там сме в изключително близки и приятелски отношения. Арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер…
Надяваме се да го отчитат хората, които вземат решение за подобни актове, защото те се вземат централизирано и се наблюдава и поведението на дадени държави. България води много добра, балансирана и партньорска политика” – това заяви българският премиер пред журналисти в Токио.
Казаното може да се оцени като дипломатически гаф, защото определя тероризма като дело на арабския свят. Също така е поредният бисер на премиера, който смята, че наличието на дюнери ще се “отчита” от терористите (като че ли в Западна Европа и САЩ няма дюнери).

И докато повечето медии кой знае защо премълчават този гаф на премиера, коментарите във форумите под информациите в “Медиапул” и “Дневник” са пълни с шеги, подигравки и изчерпателни оценки. Ето част от тях:

***

Бобо е върхът!
Дюнерите - новото СРС на българската национална сигурност.

***

Срамно, бе пич! Ама ти съвсем си залепил релето?

***

Изтрепахме рибата.
Дюнерът стана класика!

***

Класик! Визионерът на дюнерите!

***

Тихо - да не разберат другите, че дюнерът е най-верният щит на мира и гарант за националната ни сигурност!

***

Боко Мимаса па измисли рецепта за световния мир.
Тая година нобелова награда за мир, а догодина титла мис свят му пожелавам!

***

…Поредната “Бай-Тошо-стайл” изцепка Бойкова ще влезе в аналите на теорията за генезиса на тероризма с блестящо изведената причинно-следствена връзка между количеството дюнерджийници на калпак население и степента на терористична застрашеност.

***

Изяж дюнер – спаси дете!

***

О, Бойко, замълчи!

***

Колко сте прости - премиерът нарочно ви бъзика с дюнерите, за да забравите Мишо Бирата. Ха наздраве!

***

Аз искам и бира с дюнера, искам и шапка на ГЕРБ, искам и флашка и диск с новия албум на Веселин Маринов, това последното не знам защо го искам, но хайде да има, ще го подаря на баба си.

***

Атентатът в Москва се дължи на липсата на дюнери! Затова у нас е сигурно…
Ашколсун, Бойко!

***

Ебати пожарникарската логика!
Ами атентати има и в самите арабски страни, бе, аланкоолу Бойко!
И даже с повече жертви, и по-често. Назначи си някой да ти чете вестниците на глас, та дано да си спомниш нещо, преди да изтърсиш поредния “бисер “.

***

Г-н Мирослав Найденов да си зашие копчето с тел и да въведе стандарт “Стара Планина” за всички дюнери! Срок - незабавно!

***

Тероризмът само арабски ли е? Така Кухоглавко не обижда ли целия мюсюлмански и арабски свят? Този ужас в Русия едва ли е арабски. Те си знаят колко грозни неща идват от Грозни. Но там живеят кавказци, а не араби. Така, че ББ да плюска дюнери и да си плюе в пазвата мотаенето ни в Афганистан да не му издумка метрото. Е, той в метро не пътува, така, че пак ще е жив, дебел и ще дава акъл.

***

Дюнерски и F1 бизнес!

***

Бойко, Бойко… Пиле ненагледно!

***

Ужас - на новия терминал на летището нямаме нито един дюнер! Какво прави министърът на транспорта, какво прави г-н Цветанов! Веднага да се вземат мерки!

***

“..Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване