01/26/11 22:01
(http://e-vestnik.bg/)

Сърдечно болен митничар рита мач с премиера, шеф набира ЕГН по телефона…

Новите записи Борисов - Танов обаче ще се харесат на простолюдието

Бойко Борисов по време на мач. Снимка: София фото ейджънси

Премиерът Борисов ще предизвиква симпатия у средния българин с разпространението нови разговори, в които ходатайства за човека, с когото рита мач (виж тук стенограмите).

Всеки нашенец, ако има власт, ще направи точно това - ще се обади, да уреди човека. Че кво осъдително има тук? Такъв е манталитетът на 80% от българите. Затова и държавата е с такова високо ниво на корупция, защото тук прагът на нетърпимост към корупцията е нисък. За обикновения българин това уреждане по телефона не е корупция, това е услуга на приятел, на познат, нормално. Бойко е един добър човек. Не може да отказва, на всеки да помогне… Но от новите записи се вижда като на картина

целият батак в държавата

Първо - въпросният човек, с когото Бойко рита мач, е бивш футболист. После станал митничар. Как? Някой го уредил по същия начин - с обаждане. За митницата кандидатстват хора с по две висши и отпадат на изпити, а този, футболистът - станал митничар.

Второ
- въпросният бил трудоустроен от ТЕЛК, че има исхемична болест на сърцето. И поради това не могат да го уволнят. Същевременно той рита редовно мач с исхемична болест на сърцето. Уникално. Всеки поне малко познаващ номерата в татковината веднага ще каже, че тоя си е платил на хора от комисията да го изкарат болен.

Трето
- и митничарят, и премиерът ритат мач в работно време. Както се казва - няма такава държава.

Четвърто - какъв е номерът с ТЕЛК-аджиите, всеки се досеща. От разговора Танов - Манченко ставя ясно, че не са могли да уволнят въпросния Вучев заради ТЕЛК. Само го преместили. А той и от това е недоволен. Иска на терминала при пътниците, за да може да… той си знае. И му ходатайства самият премиер. Навремето при социализма имаше лаф - „За барман и бензинджия трябват връзки с Политбюро”. Сега очевидно за митничар трябват връзки с премиер.

Пето - шефът на митницата и неговият подчинен на аерогарата се смеят на това, че въпросният Вучев „рита футбол”. За тях не е никакъв проблем, те без никакво колебание, като нещо естествено, изпълняват молбата на премиера, толкова са услужливи. Няма спор, възражения. Танов да каже поне - абе, г-н Борисов, този е от „ТЕЛК-алкаджиите”, дето се изхитрят да не ги уволним, как така рита мач с вас, трябва да е сърдечно болен, трудоустроен е? Или Манченко да запита Танов същото. Поне да каже, че това е неправилно… Вместо това - смях. Така е в България.

Шесто - бившият шеф на ГДБОП и настоящ на митницата набира на мобилния си телефон ЕГН. Абе, на всеки може да се случи да го подведат, ама като видиш 10-цифров номер, който започва с 6, все трябва да се усъмниш, че нещо не е наред. А някой сценарист да измисли такъв детайл в разговор на премиер с шеф на митница и да го монтира - трябва да е гений…

Няма такава държава, наистина.

И още: в същата държава някой е записвал разговори на премиера и шефа на митницата… За Танов се знае официално че половин година са го слушали, следили са сина му, правили са му разработки, оказвали са натиск върху него и т. н. От МВР, под ръководството на Цветанов, който точно по това време, от когато са записите, започна атака срещу Танов и в медиите.

Записите очевидно са законно направени със СРС, а после презаписани от някой предвидлив човек отвътре и изнесени. Борисов и Цветанов сами са си ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване