01/27/11 16:06
(http://e-vestnik.bg/)

Борисов за записите от разговорите му с Танов: Това да ни е кусурът

Бойко Борисов. Снимка: Сайт на ГЕРБ


Стенограма от изказването на Борисов пред министрите в министерския съвет, която беше е разпространена от правителствената пресслужба
.

Бойко Борисов: Не случайно за две години виждате, че не могат да намерят за какво да се захванат като нарушение и вече стигат до такъв битовизъм – да правят компромати, компилации, да подбират средства, чрез технически средства да правят компрометиращи записи от по няколко разговора. Забележете, всички до този момент ме обвиняваха, че аз еднолично назначавам министри, депутати, областни, кметове, зам.-министри, всичко. Сега се оказва, че едно момче, което при предишното правителство е било на пътнически терминал, обикновен – най-ниската длъжност в митниците, работело там, е преместено на друг терминал. Значи, при предишното правителство той може да е митничар, а когато ние идваме на власт, аз в случая, някой решава, че трябва точно него да го махнат!? И точно този разговор от стотиците разговори, които съм водил с всеки един, точно това излиза в публичното пространство.

Аз съм убеден, че това не е случайно, че това е една много добре подготвена операция. Аз съм убеден, че когато излязат и решенията и проверките от тези експертизи, защото има един елементарен начин да се засече достоверността на един разговор, като се види от разпечатката съответно на мобилния оператор, колко е продължителността на разговора. Там машините са капсуловани, отбелязва започването и завършването на разговора, защото от там си взимат парите, а ние съответно ДДС от разговори. И аз съм убеден, и вие ще се убедите, и всеки ще може да си го провери това, когато излезе официално информацията, че разговорът, който водя по дадена тема, след това се удължава със 120-130-150 секунди. И в него се появяват думички или изрази, които просто ни омаскаряват.

Питам аз, имам ли право, след като назначавам вицепремиера, министъра на финансите, шефа на “Митници”, заместниците на “Митници”, шефа на митницата на Аерогарата, аз ако съм искал, този да съм го направил такъв. Да съм го направил депутат от ГЕРБ, министър, ако искам, ще го направя. Но някой точно това момче решава да го мести, чакайки аз да се обадя. Повтарям, аз не се обаждам да го назнача на работа, той е бил при предишното правителство. По-дълбока е играта.

Това е разговор, който вас не ви интересува, ще си го проведем и със службите, и внимателно ще проследим всички участници и през годината, и през предишните години във всичките тези скандали. Аз просто искам да ви обясня и да ви кажа на вас самите, защото това ми е важно вие да го знаете.

Повтарям, ако аз съм искал на този човек да му правя кариера или да го направя някакъв, ще го сложа на ключова позиция. Ще извикам Дянков и ще му кажа “този ще го назначиш там”. Няма да казвам “проверете този случай”. На най-ниската длъжност в митницата, на един човек…!? Защо тогава тази обективна медийна общност не поиска тези, които пускат тази информация да пуснат за шест или за три месеца всичко, което сме говорили?! Защото тогава вече всички ще видят колко принципни и безкомпромисни сме. А подбират един или два и манипулират разговора, защото им е изгодно.

Защо го казвам тук на тази точка? Защото ние ще направим след една година метрото – нещо, за което 2-милионен град е мечтал. И то с европейски средства, и то изключително съоръжение.

Вчера като се прибирах гледах Спортната зала, вечер свети – прекрасна е, след няколко месеца ще я открием! Сутринта минах по Южната дъга – от “Младост” до “Камбаните” – вече е подравнено отстрани. Като минеш и виждаш новата магистрала как се строи. След един месец ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване