01/28/11 10:02
(http://e-vestnik.bg/)

Хора на ДАНС ли са готвили капан за сина на Танов? Ама едни началници в тая служба…

Първият шеф на ДАНС Петко Сертов беше масон и бивш служител на ДС. Съвсем открит. Името му присъстваше в регистрацията на някакви масонски сдружения. Той си назначи Алексей Петров за съветник – мутра с бизнес, един от многото. Дори бил съдружник с Борисов в няколко фирми, каквито по другарски си правеха яките момчета от силовите спортове и ротата на биячите.

За кратко агентите поарестуваха тоя-оня – Златко Баретата, една съдийка във Варна, някоя друга мутра, но стана скандал, като се намесиха в медиите (виж тук). Там лично Петров се ангажира, по повод публикации за любовни истории на Първанов. Петров се зае и със сайта “Опасните новини” и го направи небивало популярен. А това беше интригантски мутренско-ченгесарски сайт, който пускаше някакви контрадезинформации. За Първанов този меродавен сайт написа, че хванал трипер от ученичка. На това ниво са мозъците на бивши ченгета и агенти, които измислят простотии за медиите. Ориентирани към най-лумпенския сегмент. Но това е друга тема.

Любопитно е, че тогава Борисов и Цветанов нещо се притесниха от ДАНС и зареваха, че се отнемали правомощия на МВР, ГДБОП и се давали на ДАНС. ДАНС бил излишен и т. н. Ама като взеха властта забравиха какво са приказвали и ДАНС изведнъж им стана нужен. Това всъщност беше служба, която предишното правителство създаде под натиск от Европа и САЩ, белким се повиши борбата с престъпността. Но по български от това излезе една огромна бюрокрация от малоумни. За миналата година бюджетът на агенцията бил 55 млн. лева. А какво свършиха? Шумните арести бяха работа на МВР и прокуратурата (и както се оказва, не всички са доказани).

ДАНС има явни белези на политическа полиция при сегашното милиционерско правителство. На ДАНС ли е работа да проверява някаква подписка на Яне Янев? На ДАНС ли е работа да проверява жалби на някой си, че Яне му бил предлагал секс?

И сегашният началник Цветлин Йовчев не блести с качества (хеле пък заместника му Драшков). Но на такива като Бойко и Цецо умен там не им трябва. Сегашният е послушен и подтичва пред тях като кученце. Вчера се изказа в парламента, че имал “усещане”, че записите са манипулирани, да изчакаме експертизата (нали вече имаше една?). Тази експертиза, за която имал “усещане” шефът на ДАНС, може да развълнува само твърдите фенове на Борисов. Останалите чуха за бира, футбол и т. н., и вече им е ясно за какво става дума. Дори някой да е монтирал, по думите на Танов, “от 10 разговора един”, очевидно е имало разговори и очевидно митницата е отървала Мишо Бирата пред съда.

Шефът Цветлин заклейми и напусналия агент от ДАНС, който каза, че записите са истински. Не говорел верни работи, щото имал скромен стаж в ДАНС – от януари 2009 г. Ами то и самата ДАНС е отскоро, сигурно може да се има доверие само на стари служители, с 30 годишен стаж в ДС и НСС.

Но Цветлин се издаде, че напусналият е работил по неща, свързани с Танов (виж тук). И така потвърди непряко, че ДАНС се занимава с поръчки – разработва Танов. Това ли са измекярите, които са готвили компромати срещу сина на Танов и за които той се жалва в прокуратурата?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване