02/04/11 09:17
(http://e-vestnik.bg/)

Бойко с компютър и преброяване

В новините по телевизията показаха забележителна сцена. Премиерът Бойко Борисов се преброява онлайн. До него седи шефката на статистиката и му казва къде какво да попълни.

Целта на репортажа е да накара хората да се преброяват онлайн, че ще спестят пари на държавата. Затова – премиерът да го направи публично, да повлече крак. Но премиерът май има затруднения с компютъра. В репортажа се казва – за последен път премиерът е ползвал компютър, когато гледал филм преди две седмици.

Нещо не се обича българският премиер с компютрите… Щастлив човек. Не е като много други, дето на ден по няколко часа се блещят в екрана. Той е сред хората, сред народа. Рита топка и най-много общува по телефон, което е единственият му вреден навик.

Но още нещо интересно става ясно от поредното телевизионно явление на Борисон. Какъв филм е гледал той на компютър? Тук работата намирисва на пиратски филм. На компютър се гледат обикновено нови филми, каквито още не се разпространяват на дискове.
Познавачите на нравите на премиера могат да се обзаложат, че е гледал новия филм с Анджелина Джоли – “Туристът”. Интересът на Борисов към нея е забелязан дори от френски журналисти, които го посетиха в Банкя преди изборите и отбелязаха този факт (виж тук).

Да не би българският премиер да гледа на компютър нелицензирани филми? Лош пример. Но с това още повече ще се хареса на народа. Народът точно това прави – гледа пиратски филми на компютър и се сърди, ако службите се опитват да възпрепятстват това.
А може просто да е гледал на диск стар филм, например “Кръстникът”, който много обича. Дори държи потрет на Марлон Брандо в ролята на Дон Корлеоне в къщата си, както също е забелязано от френските журналисти в оня репортаж…

Публикувана на 02/04/11 09:17 http://e-vestnik.bg/11005/boyko-s-kompyutar-i-prebroyavane/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване