02/04/11 22:30
(http://e-vestnik.bg/)

Какво ни чака в Годината на Металния заек

ДПА

Историята е доказала, че заекът не е толкова сладък, колкото изглежда. Китайски астролози вярват, че годината на Металния заек, която започна днес, ще бъде година на тайни користни планове и подмолни заговори. Атмосферата в отношенията между държавите може да изглежда приятелска и спокойна на повърхността, но в дълбочина през тази китайска лунна година ще има напрежение, казва хонконгският астролог и учител по фън шуй Реймънд Ло.

Той основава предсказанията си на факта, че 2011 г. е годината на Металния заек - в нея има нехармонично съчетание на елементите метал и дърво. Заекът е смятан за дървен елемент. Металът е смятан за разрушител на дървото. Поради тази причина годината на Металния заек може да донесе международни конфликти, предупреждава Ло. Тази комбинация от елементи доминираше и през 2010 - годината на Металния тигър. Това означава, че 2011 г. в някои отношения ще бъде подобна на 2010 г., допълва Ло.

Заекът е четвъртият от 12-те животински знаци в китайския зодиак. В допълнение има още пет основни елемента, влияещи върху тези знаци - метал, дърво, вода, огън и земя. Те се въртят и така се получава 60-годишен цикъл. Тези елементи и знаци също оказват влияние на конкретни месеци, дни, часове и дори минути.
Влияние оказват и двете същности - женската ин и по-силната, мъжката ян. Всяка нечетна година е ин, всяка четна - ян.

Според Ло женското влияние на ин през 2011 г. ще създаде по-мирна атмосфера на повърхността, но в недрата ще има скрито напрежение. “Металът ин е накит и украса. Той е красив, очарователен на външен вид, но твърд и здрав отвътре”, разказва Ло. “Металът ян е по-агресивен. Той е като меч и означава открито сражение, подобно на тези, които видяхме в Корея и Тайланд. Но металът ин е кинжал, което означава, че борбата ще бъде под повърхността”, допълва астрологът. Според него дървеният елемент на заека трябва да бъде свързван и с гръбнака. Това, заедно с елемента метал на кинжала означава удари в гърба или убийства.

През вековете Металният заек в година ин винаги е бил свързван с конфликти, шпионски скандали и убийства. Корейската война избухна в деня, в който настъпваше ин година на Металния заек. Битката при Аустерлиц по времето на Наполеоновите войни също стана в деня, когато настъпваше ин година на Металния заек, разказва Ло. Кралят на Йордания Абдула Първи беше убит през последната ин година на Металния заек - 1951 г. Тогава в САЩ на смърт бяха осъдени и Етел и Юлуис Розенбърг защото продали атомни тайни на СССР.

На икономиката съчетанието между метал и дърво ще донесе предимно добри неща, допълва Ло. Той припомня, че дървото поддържа огъня, разгаря го, а огънят е елементът, който привлича парите. “Заекът, подобно на тигъра, е дърво, а дървото е смятано за майка на огъня, който поражда оптимизъм.

Банковото дело е метал и като всеки метал се нуждае от огън, за да се излее в полезно сечиво, а финансите и борсите са свързани с огъня. Това означава, че огънят поддържа икономиката. Ето защо станахме свидетели как икономиката се възстановява, а положението на финансовите пазари се подобрява през 2010 г.”, казва астрологът.

“Този оптимизъм ще продължи и през 2011 г. , тъй като заекът с елемент дърво ще поддържа огъня. Но заекът е и цвете, докато тигърът беше с елемент дърво. Дървото поражда повече огън от цветето и затова огънят ще бъде по-слаб”, смята астрологът Ло.  “Икономическата активност ще продължи, но няма да е толкова голяма, колкото миналата година и ускорението няма да е толкова силно”, допълва експертът.

Според него отраслите, които ще се справят добре тази година, ще са същите, които имаха добри постижения и ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване