02/08/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Двойна ефективност на винетките

С винетка или не, шофьорите си плащат за движение по пътищата. Статистиката на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) сочи, че през януари са продадени винетки за 64 млн. лв., а платените глоби за миналата година са за около 40 млн. лв., като се очаква сега да нараснат двойно. Това означава, че сериозни загуби за хазната няма.
Ако нямаме винетен стикер, КАТ ще ни глоби, ако имаме всички необходими стикери - пак, защото няма да са осигурили необходимата видимост на контролните органи. Няма вариант, при който да няма причина за глоби.
При залепени нова и стара винетка също ще получим санкция, която сериозно ще се увеличи след приемането на промените в Закона за движението през март, ДМС-то на КАТ - също.
Изрядността е въпрос на лично самоопределяне, коментираха от АПИ. Само че не стана ясно точно кой ще се самоопределя - КАТ, водачът на автомобила или пътната агенция. До приемането на закона през март неточностите ще бъдат изчистени, но дотогава всичко остава въпрос на гледна точка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване