02/09/11 16:52
(http://www.klassa.bg/)

Борислав Михайлов не получи подкрепа от Турция за УЕФА

Президентът на БФС Борислав Михайлов не получи желаната подкрепа от турска страна преди изборите за Изпълнителния комитет на Европейската футболна федерация. Изборите са на 22 март в "Гран пале" в Париж. Легендарният ни вратар е един от кандидатите за Изпълкома на европейската централа и бе решил да използва престоя си в Анталия във връзка с мача България и Естония, за да агитира в своя полза. Нашите съседи обаче предпочетоха да издигнат свои кандидат за ръководния пост в УЕФА в лицето на сънародника си Сенеш Ерзиг, който е вицепрезидент на европейската централа и почетен шеф на турския футбол. Той е специалист по банково дело и бизнес администрация и е в основата Истанбул да стане домакин на финала на Шампионската лига през 2005 г. и на Купата на УЕФА през 2009 г. Така се провалиха сметките на Михайлов, че комшиите ще застанат зад него, а ние пък ще им ударим рамо за кандидатурата за Евро 2020. Надеждата на родния футболен шеф е, че в хода на дебатите и гласуването нещата може да получат и друго развитие.
Михайлов обаче не губи надежда да се пребори с останалите 12 кандидати, които спорят за седем свободни места на бюрото около Мишел Платини. На българина му трябват 27 гласа от общо 53 страни в УЕФА, за да е сигурен за мястото. Според запознати лобито на Платини вече е дало знак, че ще подкрепи Михайлов. Разчита се и на гласове от групата около Германия и Австрия. Страните от бивша Югославия, които нямат свой човек, също клонят към легендарния вратар.
“Изборите ще са много трудни. Сега в Анталия обаче има много отбори и ще имам няколко срещи. Лобиране е мръсна дума, но не трябва да се бяга от нея. Ще ми трябва подкрепа, за да успея”, коментира Михайлов. Освен това шефът на БФС ще използва своите контакти в Анталия да търси съперник за нова контрола на националите.
Същевременно младежките ни национали продължават с отличното си представяне преди старта на евроквалификациите, като във втора поредна контрола успяха да запишат престижна победа. Селекцията на Михаил Мадански вчера надигра с 3:1 Камерун на градския стадион в Ловеч. Както е известно, в края на миналата година "трикольорите" надделяха с 1:0 и срещу световния шампион при младежите Гана. Точни във вратата на Камерун бяха Георги Терзиев, Александър Тонев и Веселин Марчев. За африканския тим се разписа Крис Мбонди. Тази контрола беше доста полезна преди предстоящите евроквалификации за Евро 2013, където България ще играе с отборите на Холандия, Австрия, Шотландия и Люксембург. Двубоите в квалификационна група 10 започват на 10 март 2011 година и завършват на 10 септември 2012 година. Победителите във всяка от десетте групи и четири от вторите отбори (с най-добри показатели) се класират за последния квалификационен кръг преди финалите на шампионата на Стария континент, който ще се проведе в Израел.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване