02/09/11 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Джеймс Уорлик защитава независимата информация

Заедно с българския посланик в САЩ Елена Поптодорова ще направим съвместно пътуване през май в редица американски градове, където ще се срещнем с местни компании и инвеститори, съобщи Джеймс Уорлик, посланик на САЩ у нас. По думите му главната цел е фирмите да се насърчат да инвестират у нас и да изнасят за България. Посланик Джеймс Уорлик гостува на редколегията на БТА. Неговото посещение е част от инициативата „Личности в БТА”, която националната агенция провежда съвместно с БНТ.
Информацията е силата на живот на всяка демокрация; няма по-добър източник на независима информация от вас, заяви още посланикът на САЩ. Посланикът посочи, че медиите трябва да гарантират, че различните мнения ще получат публичност. Затова е толкова значителна и важна вашата роля, за да може в България да има независими източници на информация и свободно циркулиране на мнения, каза Джеймс Уорлик.
След като беше запознат със събитията, които агенцията следи и които ще предостави на абонатите днес, посланикът заяви, че би искал всеки ден да присъства на редколегията в БТА и така винаги да бъде информиран за най-важните новини.
Генералният директор на БТА подари на посланик Уорлик албум със снимки на агенцията, отразяващи дейността му, откакто е на този пост в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване