02/09/11 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Светска журналистка разказва за обезценяването на героите

Как търсенето на евтини клюки и сензации промени героите в българските медии, разкрива журналистката и ПР Патриция Кирилова в документалната поредица на БНТ "Малки истории". Режисьор на предаването е един от най-добрите млади документалисти Светослав Драганов, а оператор - Пламен Бакърджиев
Патриция се връща към първите си публикации във в. Нощен Труд“ в периода 1995-1997 г., които и днес звучат актуално - Вили Цанков: "Властта не може да се пребори с метастазите на престъпността", Христо Калчев: "Голямата улична война предстои", Пламен Тимев-Ганди: "Убийствата ги правят политиците, а не групировките", и едно от най-важните и за жалост забравени послания на Дони, движението "Не на страха!", което събуди преди 15 години заспалото общество Докато всички медии отказваха по политически или икономически причини да публикуват посланието на поп певеца, именно Патриция прави първото интервю с него по тази гореща за времето си тема, когато и политиците не криеха обвързването си със застрахователните структури. И ги подкрепяха повече от явно.

"Героите на деня се промениха като ценностна система през последните 15 години. Сега не е нужно да си постигнал реален успех, за да попаднеш във фокуса на журналистите. Достатъчни са голота или скандал, свързан с креватни постижения, за да те канят във всички национални медии. А те в старанието си да вдигат рейтинги не виждат колко е паднало нивото. И явно все повече евтиното и повърхностното ще излизат на преден план, а истинските герои няма да бъдат забелязвани. Това е причината да започна нова поредица с моето предаване по „България тв“ "Часът на блондинките", която да показва истинските герои от днешната ни действителност", категорична е Патриция Кирилова, която направи  първите интервюта у нас с Жан Клод ван Дам, Лоренцо Ламас, Уесли Снайпс, Стивън Болдуин и много други. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване