02/11/11 00:03
(http://www.klassa.bg/)

НАП продава на търг газови и огнестрелни оръжия

НАП-София продава на търг с тайно наддаване огнестрелни и газови оръжия с начална тръжна цена от 9300 лв., съобщиха от столичната данъчна дирекция. В списъка на предлаганите вещи са включени както оръжия, предназначени за колекционери, така и употребявани пистолети, револвери, карабини, пушки и пълнители за тях, чиито основни функции могат да бъдат възстановени. Продават се и оръжия, които могат да бъдат използвани само за резервни части.
Вещите са конфискувани и отнети в полза на държавата от административни и съдебни органи. Продават се 308 изделия, разделени в четири групи. В групата оръжия, разрешени за колекциониране, са включени пистолети Mann, „Маузер“, „Валтер“, „Зауер“, „Пинкентон“, карабини „Манлихер“, „Щаер“, „Маузер“ и др. Сред оръжията, чиито основни функции могат да бъдат възстановени, са пистолети ИЖ78-8, „Блоу“, „Адлер 2003“, „Магнум“, „Волтран“ и др., като повечето от тях са в добро състояние, а други са напълно изправни. Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи.
Предложенията за участие в търга се представят за всяка група вещи поотделно в срок от 15 до 18 февруари 2011 г., а самият търг ще се проведе на 22 февруари 2010 г. в сградата на НАП-София. Данъчните предупреждават, че за участие в публичната продан се допускат само лица, които притежават актуални лицензи или удостоверения, издадени по реда на Правилника за прилагане на закона за експортния контрол на оръжия и изделия и технологии с двойна употреба. Кандидат-купувачите могат да направят оглед от 15 до 17 февруари 2011 г. в складовата база на МВР в столичния квартал „Захарна фабрика“. Желаещите да се включат в наддаването трябва да преведат до 18 февруари 2011 г. депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. Всички условия и изисквания за участие в търга, както и списък на вещите, продажната им цена и размера на депозита, могат да се видят на място в сградата на НАП-София или на интернет страницата на ведомството.
От ведомството на Красимир Стефанов припомнят, че това не е прецедент в търговете, организирани от приходната агенция. През юни миналата година беше организирана публична продажба на оръжия за 84 хил. лв. С вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП от началото на 2010 г. данъчните поеха задължението да приемат, съхраняват, управляват и продават имущества, придобити от държавата в производство по несъстоятелност, както и всички конфискувани, отнети и изоставени в полза на държавата имущества въз основа на влезли в сила актове на съд, прокуратура и други административно-наказващи органи.
Вчера от НАП съобщиха, че изтече срокът за плащане на данък върху доходите на физическите лица с отстъпка от 5%, като от нея се ползват хората, подали декларации и платили данъка си до 10 февруари или до края на срока - 2 май, но по интернет.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване