02/13/11 16:56
(http://www.klassa.bg/)

"Булстрад" издава нови акции, планира вдигане на капитала

ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп“ АД ще гласува за увеличение на капитала си на извънредно общо събрание, насрочено за 21 март, съобщиха от застрахователя, цитиран от Investor.bg. Предвижда се капиталът на компанията да бъде вдигнат от 21 477 630 лв. на 27 614 100 лв. чрез издаването на 613 647 нови обикновени поименни безналични акции с право на глас с номинал 10 лв. и емисионна стойност 49 лв. Проспектът за увеличението вече е потвърден от Комисията за финансов надзор (КФН), се посочва в поканата за свикване на събранието. Последната сделка с акциите на „Булстрад“ на БФБ е от четвъртък на цена 41 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 88,1 млн. лв. От началото на годината книжата на застрахователя поскъпват с 37%, а за последните 12 месеца са без изменение. При пълно записване „Булстрад“ би набрал до 30 068 703 лв., а подписката ще се счита за успешна, ако до края й бъде записана и платена поне една нова акция. За инвестиционен посредник, който да обслужва увеличението на капитала, ще бъде предложен „ИП Ти Би Ай Инвест“ ЕАД.
По време на събранието ще бъде гласувано и за освобождаването на Франц Фукс и Роланд Грьол като членове на Надзорния съвет по тяхна молба и избирането на тяхно място на Рудолф Ертл и Петер Хьофингер с мандат от 5 години.
Право да участват в увеличението имат лицата, придобили акции до 14 дни след общото събрание. Те ще получат права, равни на броя на акциите им, като 3,5 права дават възможност за записване на една нова акция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване