02/13/11 16:21
(http://www.klassa.bg/)

Елизабет Гьоргъл взе второ злато

Австрийката Елизабет Гьоргъл спечели второто си злато на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в германския курорт Гармиш-Партенкирхен. След като преди няколко дни триумфира в супергигантския слалом, 29-годишната Гьоргъл бе най-бърза и в спускането. Тя финишира с време 1:47,24 мин на 2920-метровото трасе с вертикално спускане от 720 м.
Трикратната световна шампионка Линдзи Вон (САЩ) успя да стигне до сребърния медал в спускането. Тя завърши на 0,44 секунди зад победителката. Както е известно, американката имаше комоцио, след като удари главата си, и участието й на планетарния шампионат до последно беше под въпрос. Тя се отказа след 12-ото си място в първия манш в суперкомбинацията в петък. Голямата надежда на домакините Мария Рийш успя да стигне до втория си бронзов медал от първенството на планетата. След като завърши трета в супергигантския слалом, Рийш се нареди на най-ниското стъпало на почетната стълбичка и в спускането. Тя финишира с време 1:47,84 мин. 26-годишната любимка на домакините кара днес болна от грип и определено изглеждаше много изтощена, а на моменти се виждаше и силната й кашлица. Шестицата в днешното спускане допълниха Лара Гут (Швейцария) - 1:48,18 мин, сребърната медалистка в супергигантския слалом и олимпийската вицешампионка в гигантския и в супергигантския слалом от Ванкувър'2010 Тина Мазе (Словения) с 1:48,22 мин и американката Джулия Манкузо с 1:48,30 мин.
Канадецът Ерик Гей стана световен шампион в спускането на първенството на планетата по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен. 29-годишният канадец финишира за 1:58,41 минута по пистата „Кандахар“ и спечели първи голям трофей в кариерата си. Така за втори пореден път златото от световно първенство в спускането стана притежание на канадец след успеха на Джон Кучера през 2009 година. Гей има три победи за Световната купа, като две от тях са постигнати именно в Гармиш-Партенкирхен. Ветеранът Дидие Кюш остана втори в спускането с 1:58,73 и донесе първи медал за Швейцария от шампионата. Кристоф Инерхофер от Италия завърши трети на 0,76 секунди и прибави второ отличие от първенството след титлата в супергигантския слалом преди 3 дни. В спускането участваха и двама българи, които останаха извън първите 30. Георги Георгиев завърши на 36-о място с време 2:05.19 минути, а Никола Чонгаров остана на 39-а позиция с 2:06.57 минути.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване