02/13/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

За няколко еврочиновници повече

По време на конференцията “Електромобилите – предизвикателството на новата мобилност“ в столичния хотел „Хилтън“ се срещнаха премиерът Бойко Борисов, вицепрезидентът на Еврокомисията и комисар по индустрията Антонио Таяни и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. След нея Таяни произведе новина. До края на този месец нашето правителство трябва да определи национален координатор, който ще отговаря за изпълнението на европейския план за развитие на малкия бизнес. Брюксел поставя и условие – назначението да бъде политическо.
Трайков не пожела да каже какъв ще е статутът на този човек и какви отговорности ще има той. А подобен въпрос е повече от логичен, защото в момента у нас съществува специална Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия със свои структури. Освен това има и междинно звено по Оперативна програма "Конкурентоспособност", което, общо взето, се занимава със същите проблеми.
Освен че е столица на Европа и на НАТО, Брюксел е известен и с още нещо – огромната си бюрокрация. Там на гърба на европейския данъкоплатец, с доста прилични заплати, добре си живеят 55-60 хиляди души. По принцип бюрокрацията има удивителното свойство да се възпроизвежда и Европа явно не прави изключение. За България обаче това е твърде чувствителен въпрос, за който си заслужава да се помисили сериозно, дали си струва да бъде изкопиран.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване