02/13/11 22:35
(http://e-vestnik.bg/)

Историкът Божидар и бойковите комунета

Тия дни бившият министър Божидар Димитров озари обществеността с голямо прозрение от страниците на един седмичник. С внушително заглавие на първа страница и интервю като чаршаф той заявява: “БСП са ренегати”. Човек да се чуди как у нас всичко е наопаки. Ами нали Божидар Димитров беше член на висшия партиен съвет на БСП? Нали той се изказваше по всякакви въпроси като виден социалист? После отиде в ГЕРБ, заплю бившите си съпартийци и стана министър. И сега не той, ами БСП били ренегати…

Колкото и да имаш поносимост към българските политически нрави, като ти обърнат картинката с краката нагоре, някак не можеш да разбереш какво става… А авторът на интервюто и главен редактор на въпросния седмичник дори не се сеща (дали?) да зададе такъв въпрос на бившия министър.

Историкът Божидар развива идеята си за ренегатството на БСП с това, че те продали социалистическата идея и в ръководството й имало крупни бизнесмени. Значи, Божидар Димитров е предпочел ГЕРБ, щото те са истински социалисти? Или щото няма богаташи в редовете й? Неее… Самият той пояснява – да, и при тях има богати, ама те са дясна партия.
Излиза, че той избрал дясната партия, щото БСП били ренегати на социалистическата идея… Очевидно случаят Божидар Димитров граничи с някаква политическа или по-скоро с психопатология. Не е ясно точно каква. Но политическите му обяснения са забележителни.

В тоя ред на мисли бойковистите, също като Божидар Димитров, се мислят за десни и който каже нещо против Борисов, го обявяват за “комуне”. Така бойковистите обичат да наричат по форумите в интернет всеки, който не е съгласен с тях. И понеже от време на време и Синята коалиция нещо критикува по някакви въпроси герберите, веднага им лепят и на тях етикета “сини комунета”. Всички, освен ГЕРБ, са сини и червени “комунета”.

Само че в ГЕРБ не липсват агенти на ДС, като Божидар Димитров. Има такива от ГЕРБ и областни управители, и депутати и др. Има и наследствени и бивши комунисти. Това не ги смущава. Те обичат да говорят против ДС и комунистите. Положението граничи с шизофрения.

Всъщност “комунетата” са самите бойковисти. Типични. Никакви други мнения не признават, никакви други партии, само Бойко. Чист комунизъм.

Публикувана на 02/13/11 22:35 http://e-vestnik.bg/11071/istorikat-bozhidar-i-boykovite-komuneta/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване