02/13/11 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Стамболова и Теди Коларова най-бързи във Виена

България спечели два златни медала на големия международен турнир по лека атлетика в австрийската столица Виена. В бягането на 400 метра Ваня Стамболова се класира на първо място с 52,18 секунди. В бягането на 800 метра Теодора Коларова също e победителка с 2:09,03 минути.
Водачът в световната ранглиста за сезона в овчарския скок Рено Лавийени (Франция) спечели турнира “Звездите на овчарския скок“ в Донецк (Украйна) с нов най-добър резултат в света за годината. Европейският шампион в зала и на открито добави още 1 сантиметър към най-добрия си резултат от началото на сезона и триумфира с постижение от 5,93 м. Сребърният медалист от шампионата на Стария континент в Барселона през миналата година Максим Мазурик (Украйна) подобри личния си рекорд в зала с цели 7 сантиметра, след като постигна 5,88 м за второто място в Донецк. Предишното му най-добро постижение беше 5,81 м от 2008 г., когато триумфира като победител в Донецк. На трета позиция се нареди чехът Михал Балнер с 5,70 м. Той получи контузия при опит на 5,82 м. Двукратната олимпийска шампионка и световна рекордьорка в овчарския скок Елена Исинбаева продължава с отличните си изяви след завръщането си в сектора. Днес тя спечели първото място на турнира "Звездите на овчарския скок" в Донецк с нов най-добър резултат в света за сезона - тя преодоля летва с височина 4 метра и 85 сантиметра. Предишното най-добро постижение в света за годината от 4,81 м също принадлежеше на Исинбаева и бе поставено на 6 февруари на турнира "Руска зима" в Москва. Елена Исинбаева направи днес опит да подобри собствения си световен рекорд от 5 метра - тя направи опит на височина 5,01 м, но опитът бе неуспешен. Втора в Донецк се нареди световната шампионка от Берлин 2009 Анна Роговска (Полша) с 5,70 м, а на трета позиция с 4,60 м завърши чехкинята Ирина Птачникова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване