02/13/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Хайдфелд си осигури мястото на Роберт Кубица

Според отборния шеф на „Рено“ Ерик Булие Ник Хайдфелд е направил доста силно първо впечатление, след като постави най-доброто време по време на тестовете на испанската писта "Херес". Въпреки това Ерик не пропусна да отбележи, че голям принос за успешния дебют на Ник с тима на „Рено“ имат и неговите титулярни пилоти Виталий Петров и Роберт Кубица.
Ерик коментира: "Имахме възможност да дадем на Ник цял ден в болида и докато той караше, ние го оценявахме. Първите ни впечатления са доста позитивни. Той се сработи много бързо с отбора и се чувстваше комфортно на момента. В крайна сметка Ник събра доста важна информация и сам успя да си подобри колата през деня. Направихме 86 обиколки и времената са доста окуражаващи. Това е дело не само на Ник, но и на Виталий, Роберт и всички, които се трудят неуморно в отбора", сподели той.
Макар да бе най-бързият пилот на пистата "Херес" в първия ден на тренировките, Михаел Шумахер сподели, че неговият екип „Мерцедес“ е леко притеснен от информацията, събрана за новия болид W02 и неговите възможности за развитие. Шумахер бе на трасето в петък и в събота, като се класира съответно първи и трети. По всички параграфи, това са обнадеждаващи резултати, но истината е, че тези времена дойдоха по-скоро случайно, след като германецът се мъчеше през цялото време да спазва постоянно темпо. Дори в петък, когато бе пръв, средното темпо на Шумахер бе достойно за втората половина на таблицата. Седемкратният шампион коментира: "Да, притеснени сме малко в момента, но пък, от друга страна, знаем къде искаме да отидем и какво трябва да подобрим. Първото състезание ще ни покаже в детайли какво е положението. За отбора е повече от важно да се изкачи с няколко стъпала нагоре в сравнение с миналата година. Ние сме „Мерцедес“ и имаме ясна цел. За съжаление едва ли ще започнем успешно работа по нея от самото начало, като се вземат предвид миналогодишните ни изяви. Това е програма, правена с перспектива, а не за краткотрайни успехи", сподели той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване