02/14/11 17:30
(http://www.klassa.bg/)

Сестрите Белнейски са убити от двама души

Убийството на сестрите Белнейски е дело на двама мъже на възраст между 30 и 40 години, българи, приятели. Това сочи психологическата експертиза по делото, извършена от трима експерти, представена вчера пред Пазарджишкия окръжен съд, където вече цяла седмица върви процесът срещу единствения обвиняем Лазар Колев.
На един от основните въпроси за съпричастността към убийството на Росица и Христина Колев е дал неверен отговор, заяви директорът на Института по криминология Неделчо Стойчев. Резултатите от експертизата допускат той да е извършителят на убийството, като вероятността за това е 50%. Стойчев обясни, че психолозите са категорични, че вероятността за грешка на полиграфа е в рамките на 2%. Според експертите извършителите на престъплението са с ексцентричен характер, употребявали са алкохол и наркотици, единият е по-заможен, наясно са с местоположението на района около „Грамадите", където бяха открити телата на двете момичета. Единият от извършителите живее в близост до мястото на инцидента, известен е на обществеността, със средно или висше образование. И двамата са имали многобройни сексуални контакти. Според експертизата не е изключено двамата да са били подлагани на разпит в рамките на разследването по случая. Целта на експертизата е не да се визира извършителят, а да се подчертае кръгът от заподозрени хора, обясниха психолозите. Изготвеният психопрофил бил по данни от експертизата, изготвена от екипа на професор Стойчо Раданов, според която момичетата са загинали при катастрофа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване