02/15/11 00:01
(http://www.klassa.bg/)

Изкупиха рекламното време за "Оскар"-ите

Американската телевизионна мрежа ABC, която ще излъчи церемонията по връчването на наградите на Американската филмова академия на 27 февруари, обяви, че вече е продала всички рекламни спотове, които ще се излъчват по време на шоуто, което е ясен знак за разрастване на пазара на телевизионна реклама.
Според търговските доклади размерът на тарифите на ABC за 30-секунден рекламен спот по време на 83-тата годишна церемония е 1,7 милиона щатски долара. Това е значително увеличение на ставките в сравнение с нивата от 1,3 милиона щатски долара през 2009 г. и 1,5 млн. през 2010 г., когато икономиката намали търсенето на рекламно време.
Отчита се приближаване в цените за 2011 г. спрямо нивата на рекламните послания от 2008-а - 1,8 млн. долара, реализирани преди началото на финансовата криза.
Ако телевизионната група задържи фиксираните нива на реклама (1,7 млн.), общите приходи за шоуто могат да надхвърлят 70 милиона. Сумата се различава от печалбата в размер на 200 милиона на телевизия FOX, която тя отчете след излъчването в неделя на Super Bowl XLV.
Подобно на Суперкупата на Америка, филмовата академия предлага на рекламодателите и възможността да закупуват рекламно време в програмата за подгряващите и последващите шоута. АВС традиционно има специални издания с включване на живо и интервюта с пристигащите звезди за церемонията на червения килим и шоуто Jimmy Kimmel Live след финала на церемонията.
Сред основните рекламодатели, които са закупили рекламно време за транслацията на „Оскар“-ите, са Amazon.com, Американското общество за борба с рака, Anheuser-Busch InBev, AT&T, Best Buy, Cars.com, Coca-Cola, Hyundai, McDonald’s, Nokia, J.C. Penney, Procter & Gamble, Sprint and Unilever.
Някои от тези компании рекламираха и в Суперкупата на САЩ, сред тях са Anheuser-Busch InBev, Best Buy, Cars.com, Coca-Cola and Hyundai.
За втора поредна година филмовата академия допуска и реклами на киностудия. Забраната, която бе наложена от Управителния съвет и препятстваше продуцентските компании да се рекламират по време на тв шоуто, бе ревизирана и отменена миналата година. От разрешителния режим ще се възползват Walt Disney, Paramount and Universal заедно със Summit Pictures.
Изпълнителните директори на Anheuser-Busch InBev - компанията, базирана в Льовен, Белгия, и най-голям световен пивовар с близо 25% от световния пазарен дял, заявиха, че пред зрителите на "Оскар"-ите ще налагат бранда си Stella Artois.
Рекламата с участието на носителя на „Оскар“ Ейдриън Броуди се появи вече по време на Super Bowl.
Coca-Cola ще представя диетичната си напитка Diet Coke. Компанията заложи на своя водещ бранд Coca-Cola Light по време на Super Bowl.
Инвестициите в така наречените големи събития все повече ще се налагат сред всички рекламодатели заради многообразието на зрителската аудитория, която в семейна среда гледа и обсъжда зрелищните прояви. Гледайки на живо, зрителите са активни и правят своите коментари и обсъждания в социалните мрежи и сайтове като Фейсбук и Туитър, които също партнират с голяма част от същите марки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване