02/15/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Борисов се срещна с шефовете на "Арева" и ОМВ

Възможностите за строеж на нов блок в АЕЦ „Козлодуй“ и участието на френската компания „Арева“ в строежа на АЕЦ „Белене“ са били обсъдени на среща между премиера Бойко Борисов и шефа на холдинга Ан Льовержан, съобщиха от правителствената информационна служба. Двамата са обсъдили възможностите за стратегическо партньорство в развитието на ядрения сектор у нас. Представители на холдинга отправиха предложение кредитните агенции на Германия и Франция - „Хермес“ и „Кофас“, да отпуснат 1,5 млрд. евро кредит за строежа на централата.
Малко по-късно премиерът се срещна и с президента на австрийската ОМВ Волфганг Рутенщорфер, с когото обсъдиха развитието на газопровода „Набуко“. Проектът трябва да е конкурентоспособен на "Южен поток", обясни премиерът. Борисов е уверил Рутенщофер, че ЕИБ ще отпусне 1,2 млрд. евро кредит на страната ни за газопровода. По този начин ще бъде осигурено финансирането на българския участък на тръбата. Премиерът и шефът на ОМВ изразиха задоволството си, че Азербайджан и Туркменистан са гарантирали доставките на газ за „Набуко“. Австрийската компания е една от водещите при развитието на подкрепяния от ЕК газопровод.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване