02/20/11 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Изселници в Турция се обявиха за оставка на Ахмед Доган

В декларация представители на българските изселници в Турция - членове на Централния съвет на ДПС, искат оставката на лидера на движението Ахмед Доган и на хората в ръководството с агентурно минало. Това заяви за „Дарик“ вчера представителят на партията в Турция Енвер Хатипоглу.
В петък Хотипоглу беше един от четиримата членове на съвета, които единствени гласуваха срещу изключването на Касим Дал от ДПС. Още в средата на януари, когато Дал подаде оставка, обвинявайки Ахмед Доган за състоянието на партията, изселниците в Турция заявиха, че постъпката на дългогодишният зам.-председател е „червена светлина” за ДПС и чакат отговора на лидера.
„Изселниците седят зад каузата на ДПС. Медиите манипулират общественото мнение, че те не искат ръководителя на партията“, заяви вчера пред bTV Емел Етем, член на ЦОБ на партията. Според нея Дал е започнал да мисли като активен борец и да смята, че хората от партията са му длъжни за нещо, и заради това е трябвало да бъде изключен.
„За съжаление единственият, който не е свързан с ДС, беше Касим Дал, но той бе изключен от партията“, каза министърът на културата Вежди Рашидов, който е на посещение в южната ни съседка. Заедно с него в Турция е и финансовият министър Симеон Дянков, който отговаря за българите в чужбина след раздялата с Божидар Димитров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване