02/20/11 16:58
(http://www.klassa.bg/)

Най-крехката управляваща коалиция бе договорена в Прищина

Демократичната партия на Косово (ДПК) и нейните партньори ще формират най-крехката коалиция, която досега е била на власт в Косово, пише местната преса.
Ежедневникът „Коха диторе“ разкрива детайли от споразумението между ДПК и коалиционните й партньори - Алианс за ново Косово, Сръбската либерална партия и групата „6 плюс“. То предвижда Демократичната партия на Косово на премиера Хашим Тачи да задържи 10 министерства за себе си, а 8 да даде на партньорите си. Лидерът на Алианс за ново Косово, бизнесменът Беджет Пацоли, е предложен за президент, Тачи запазва поста си.
От днес Косово ще има „най-крехката управляваща коалиция от края на войната“, пише в. „Зери“. Новото правителство ще се сблъска с множество предизвикателства, между които са слагане край на институционалната и политическата криза в страната, одобряване на бюджета за тази година, справяне със социалното недоволство и диалог с Белград.
„Независимо че ДПК твърди, че има необходимата подкрепа в парламента, гласуването, особено за кандидата за президент Беджет Пацоли, няма да бъде лесно, тъй като опозицията, както и някои представители от редиците на ДПК са против него“, коментира в. „Косова сот“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване