02/21/11 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Йената изплува от 3-месечно дъно

Йената и доларът заздравиха позициите си срещу повечето конкурентни валути, съобщи „Блумбърг“. Това се случи, след като напрежението в Близкия изток нарасна и се очаква това да доведе до търсенето на по-сигурни активи. Японската парична единица изплува от тримесечното си дъно срещу еврото, след като запасите в Европа и Азия намаляха. Синът на либийския лидер Муамар Кадафи – Саиф, съобщи, че в страната е възможно да избухне гражданска война. Еврото понижи стойността си, след като партията на германския канцлер Ангела Меркел – Християндемократически съюз, претърпя поражение на регионалните избори в най-богатата провинция на страната. Това затвърди съмненията, че опитите на Европейския съюз да се справи с дълговата криза в някои от държавите ще се провалят. Новозеландските долари спечелиха спрямо всички 16 конкуренти след слуховете, че големи суми пари, изплатени на фермерите, ще дадат тласък на икономическото възстановяване.
Японските пари се повишиха с 0.4% спрямо австралийския долар до 84.07 йени за долар. Те се търгуваха при нива от 113.79 йени за евро при стойности от 113.90 на 18 февруари. Спрямо долара промяната беше минимална до 83.15 йени за долар. Еврото отстъпи до 1.3685 долара от 1.3693 преди. Новозеландският долар се изкачи за 4-ти пореден ден срещу американския си съименник и спечели 0.4%. Той се разменяше за 76.44 цента от зелените пари. Единната валута покачи цената си за втори пореден ден срещу швейцарския франк. Повишението му беше с 0.3% до 1.2973 за евро. Срещу шведската крона нарастването беше от 0.2% до 8.7627 крони за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване