02/21/11 17:40
(http://www.klassa.bg/)

Обща стачка парализира Гърция днес

Обща стачка ще парализира Гърция днес, тъй като служителите от частния и държавния сектор спират работа за 24 часа, съобщи GRReporter. Транспортът ще бъде напълно блокиран, а държавните учреждения затворени. В протеста ще се включат и учителите заради предлаганите от правителството промени за сливания на учебни заведения и против намаляването на субсидиите за образование. Въздушните полети в страната ще бъдат преустановени от 12 до 16 ч, тъй като работа ще спрат и диспечерите. Корабите ще останат на котва, а магазините ще са затворени през целия ден. В демонстрациите ще се включат също лекарите и медицинските работници. Ще протестират и държавните служители, работещите в данъчните служби, митничарите, общинарите, работещите в частния сектор, включително в банките, както и медиите.
През следващите дни се очакват още протести. На 23 февруари големите градове ще останат без градски транспорт през по-голямата част от деня.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване