02/21/11 16:17
(http://www.klassa.bg/)

Ришар Гаске с безпроблемна победа над неубедителния Григор Димитров

Григор Димитров записа трета поредна загуба в първи кръг на основната схема от турнир на ATP. Той допусна загуба от 28-ия в света Ришар Гаске, като беше надигран с 6:2, 6:4 само за 64 минути игра в първия кръг на "Мастърс 500" в Дубай. За двете си победи в квалификациите хасковлията все пак напуска надпреварата с 20 точки за ранглистата. Така най-добрият български тенисист продължава да подобрява класирането си в световната ранглиста. От вчера Гришо заема рекордно 81-во място, а това е добра предпоставка да изпълни целта за сезона - влизане в Топ 40. Димитров записа много слаб първи сет, в който не успя да вземе дори точка в подаването на Гаске. Във втората част българинът изигра 3-4 добри гейма при свой сервис, но това далеч не е достатъчно за победа над играч от класата на французина. Той пропусна и три точки за пробив в подаването на Гаске, които можеха да дадат друга насока на мача. В следващите дни Димитров, който няма да участва за купа "Дейвис", най-вероятно ще се върне в Европа, където ще се пусне на турнир от сериите "Чалънджър" във Франция от другата седмица.
В същото време тенисист номер едно в света Рафаел Надал ще последва примера на много тенис легенди и ще направи свой собствен център за развитие на млади състезатели. По думите на Рафа строежът ще стартира "много скоро". В момента Надал и неговият екип придвижват проекта и вече са постигнали споразумение с управата на Балеарските острови. Тенис центърът ще носи името на Надал и ще бъде създаден в родното му градче Манакор. Испанецът се надява да привлече "играчи от целия свят", като за тази цел ще подсигури възможно най-добри условия за тях. Очаква се съоръжението да има между 15 и 20 корта, игрища за други видове спорт и комплекс с около 100 стаи за подрастващите. Също така ще има музей на "Фондацията на Рафа", плувен басейн, медицински център и още куп други неща. Огромният комплекс ще бъде финансиран изцяло от Надал, който призна, че не знае колко точно ще излезе финансирането, но допълни че "инвестицията е значителна". На Балеарските острови пък очакват това да съживи региона и да увеличи атрактивността му за туристите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване