02/21/11 17:38
(http://www.klassa.bg/)

Честни избори ще гарантират икономическия растеж на Русия

Русия има нужда от справедливи избори, за да си гарантира икономически растеж и намаляване на зависимостта от енергията, каза руският финансов министър и вицепремиер Алексей Кудрин, цитиран от „Блумбърг“.
Според Кудрин страната трябва да гарантира честни избори за парламент през декември и за президент догодина, за да установи „мандата на доверие, необходим за икономически реформи“. „Всички политически сили трябва да бъдат представени на изборите, за да бъдат резултатите достоверни“, подчерта Кудрин. Руската икономика вероятно ще нарасне с около 4% през следващите няколко години, което не е достатъчно за Русия да се съревновава на световната сцена, отбеляза Кудрин, като добави, че растежът трябва да е най-малко 7%. По думите на министъра предварителните данни сочат, че преките чуждестранни инвестиции в Русия са намалели с 14 млрд. долара миналата година.
Основните звена на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа отказаха да наблюдават президентските избори в Русия през 2008 г., като обявиха, че ще бъдат ограничавани в своите задължения и че няма достатъчно конкуренция сред кандидатите, припомня „Блумбърг“. Русия е най-корумпираната от големите икономики в света, нареждайки се до Таджикистан и Кения в тазгодишния индекс за възприятие на корупцията на „Трансперънси интернешънъл“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване