02/22/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: В БОРКОР са от различни партии, за да не крият сигнали за корупция

В БОРКОР съм събрал експерти, които са от диаметрално противоположни партии, за да не се скрие нито един сигнал за корупция, обяви вчера премиерът Бойко Борисов. По думите му това бил най-прозрачният начин. Завистта пък била в основата на атаките на сините отпреди ден, смята той. „Не се притеснявам за нищо, което казват, просто няма какво друго да кажат”, отбеляза министър-председателят.
В понеделник на последователни пресконференции лидерите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров обявиха, че назначаването на Петко Сертов и Елеонора Николова за заместници на шефа на БОРКОР Румен Миланов е жест към „Октопода“ и към БСП. „Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и бившият кандидат-депутат от РЗС Елеонора Николова са очевидни кандидатури на този, който се наричаше "Октопод", а също и на БСП“, така Костов и Димитров коментираха назначенията.
„Смешни са нападките на сините. Какво е това животно БОРКОР? Сертов нито е наш представител, нито се е консултирал, преди да приеме назначението”, отговори вчера на атаката Михаил Миков от БСП. „Нямаме нищо общо с назначението на Сертов”, отсече той. Според него БОРКОР е „имитационно ПР-действие и е част от целия хаос, който има в сектор „Сигурност”.
По темата назначения в БОРКОР отношение взе и вътрешният министър Цветан Цветанов. „Не трябва да се подлагат на съмнение професионалните качества на хората, избрани от премиера“, обяви Цветанов. Той определи новата структура за борба с корупцията като един допълнителен инструмент. Според него назначаването на Алексей Петров за съветник в ДАНС по времето на Петко Сертов е политическо решение. ”Назначаването на Алексей Петров не е инициатива, може би и не е желанието на Петко Сертов, а това е политическо решение, което е взето, и трябва да отговори Станишев“, каза още Цветанов. „Как може да правите подобни аналогии?“, отговори той на въпроса, дали назначаването на Петко Сертов не е сдобряване.
Запитан смята ли да се оттегли като министър на вътрешните работи, Цветанов заяви, че когато оценката на европейските ни партньори е положителна, не е необходимо да се говори за оттегляне.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване