02/23/11 16:20
(http://www.klassa.bg/)

БСК зад идеите на Дянков за финансов пакт

Приветстваме намеренията за въвеждане на Пакт за финансова стабилност, с който законово да бъдат пресечени опитите на политици за въздействие върху икономиката. Това се посочва в становище на Българската стопанска камара (БСК) по повод намеренията за въвеждането на такъв пакт в страната ни. Според камарата Пактът за финансова стабилност трябва да бъде последван от бързо транспониране на Директивата на ЕС (2000/35/ЕО) за 30-дневното плащане от страна на държавата към бизнеса, както и да бъдат създадени публични регистри на салдото по ДДС, невърнатите акцизи и дължимите плащания по обществени поръчки в изпълнение на антикризисните мерки от 2010 г. Изключително важно е всички тези промени да бъдат осъществени преди предстоящите местни и президентски избори, препоръчват от БСК.
Финансовият министър Симеон Дянков каза вчера по Нова телевизия, че се надява да убеди и БСП за подкрепа на идеите си, защото по думите му там има доста смислени хора. „Орешарски според мен ще бъде в тежко положение да гласува против тази мярка, след като по негово време е въведен плоският данък. Има и други хора, които са мислещи за бъдещето на България, например Румен Овчаров“, подчерта Дянков. Министърът изрази надежда, че до лятото идеята ще е минала през парламента.
Според общинския съветник от БСП Георги Кадиев обаче „правителството се държи като човек, който сам си слага белезници на ръцете и слага белезници на ръцете на поколения наред, забранявайки им да водят някаква политика".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване