02/24/11 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Белият керван се настани в Банско

Банско посрещна звездите от Белия керван вчера с изрядна писта и Боде Милър, Жан-Батист Гранж и компания ще могат да тренират днес и да проведат двата си старта в събота и неделя при идеални условия, обещават организаторите на старта за Световната купа при мъжете.
В курорта се води истинска битка с природата, за да е всичко наред този уикенд. Пистата е вече готова, насипани са и химикалите, които трябва да я направят устойчива в последните 72 часа от седмицата. За ужас на организаторите обаче дотогава се очаква да вали сняг, което изправи на нокти родната федерация. Стотици работници са ангажирани денонощно да чистят снега, за да може пистата да запази перфектния си вид. Четирима актуални световни шампиони от завършилото в неделя първенство дисциплини вече са в Банско. Това са Кристоф Инерхофер (Италия), Тед Лигети (САЩ), Жан-Батист Гранж (Франция) и Тома Фанара (Франция).
В деня на пристигането им трагедия помрачи настроението в полите на Пирин. Лавина падна под връх Тодорка, има затрупани хора, един е загинал. Лавината е паднала между хижите „Бъндерица“ и „Вихрен“. Загиналият според информациите е финландец. Той е част от група туристи – чужденци, които са се движили по маршрута. Към мястото на инцидента са изпратени линейки и спасители. Според кмета на града Александър Краваров инцидентът е станал извън ски-зоната и това по никакъв начин няма да рефлектира върху старта от Световната купа.
Масови данъчни пък проверки ще съпътстват състезанията, съобщиха от НАП. От 25 до 27 февруари 2011 г. 12 екипа инспектори от столичната НАП ще проверяват за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки, паркинги и други търговски обекти в курорта. Инспекторите ще следят и за истинността на билетите за състезанията, както и за отчитането на приходите от тях. На проверка подлежи и дали заетите в заведенията и търговските обекти се осигуряват върху реалните си заплати, както и дали са внесени дължимите по закон осигурителни вноски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване