02/24/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Швейцарският франк и йената са във възход

Швейцарският франк се изкачи до нов рекорд спрямо долара, а йената достигна до почти триседмичен връх, след като бунтовете в Либия изстреляха петрола над 120 долара за барел, а гладът за сигурни активи се увеличи неимоверно, съобщи „Блумбърг“. Доларът стигна до триседмично дъно спрямо еврото след спекулациите, че Европейската централна банка ще повиши лихвените нива преди Федералния резерв. Японските пари достигнаха стойности от 82 йени за долар за първи път от 8 февруари насам, след като подкрепящите либийския лидер Муамар Кадафи се опитаха да потушат размириците в столицата Триполи.
Продължаващата криза, която не показва признаци да приключи скоро, ще задържи стоките, а това ще продължи да оказва натиск върху риска, което от своя страна ще помага на йената и швейцарския франк да растат, каза Джон Макарти, директор на валутната търговия в ING Groep NV в Ню Йорк.
Франкът достигна рекордните 92.41 цента за долар, като преди се търгуваше за 93.30, което е повишение с 0.8%. Еврото спечели 0.2% срещу зелените пари и се разменяше за 1.3776 долара, след като беше достигнало нива от 1.3808 долара, най-силната позиция от 3 февруари насам. Японските пари спечелиха цял процент до 81.70 йени за долар за седми пореден ден на растеж, което е най-дългият период на ръст за валутата през тази година. Парите от Страната на изгряващото слънце спечелиха и 0.8% срещу единната валута, като се търгуваха при курс от 112.56 йени за евро. Британската лира отстъпи с повече от 0.6% до 85.32 пенса за евро, което е най-ниското равнище от 3 февруари насам.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване