02/27/11 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони: Тук съм заради опасността от комунизма

Опасността от комунизма е още жива в Италия и затова съм в управлението, обяви Силвио Берлускони в изказването си пред конгреса на християн-реформистите в събота. Историята на комунизма с над 100 млн. убити не е още зад гърба ни, цитира премиера в.“Кориере дела сера“. „Комунистите се трансформираха в лейбъристи във Великобритания, в социалдемократи в Германия само в Италия останаха комунисти“. С това Берлускони обяснява защо остава в политиката.
Той реши да поясни и какво значи „бунга-бунга“, която чужди медии представиха като еротична игра на неговите партита. Съвсем не е това, каза премиерът – шегуваме се, смеем се, правим няколко скока (в басейн), пийваме нещо, но винаги елегантно и с уважение към всички.
В събота известният италиански писател Умберто Еко сравни Берлускони с Хитлер, което предизвика остра полемика в медиите. В изказване на Международния панаир на книгата в Ерусалим Еко обяви, че е по-уместно от интелектуална гледна точка да се сравнява Берлускони не с Кадафи, а с Хитлер, защото и двамата са дошли на власт със свободни избори, подкрепени от голям брой граждани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване