02/27/11 16:18
(http://www.klassa.bg/)

Половината британци биха подкрепили националистическа партия

Проучване на Populus показва, че 48% от британците биха подкрепили нова антиимиграционна партия, която да се изправи срещу ислямския екстремизъм, съобщи „Гардиън“. Представители на антирасистки движения смятат, че основните британски партии губят връзка с общественото мнение по въпроси като идентичността и расовата принадлежност.
Според проучването подкрепата за крайнодесни партии е същата и дори надминава тази в страни като Франция, Холандия и Австрия. Партията Национален фронт във Франция се надява да получи около 20% на първия тур на президентските избори догодина. Холандската антиислямистка партия на Герт Вилдерс спечели 15,5% от гласовете на миналите парламентарни избори.
Антирасистки групировки смятат, че резултатите от проучването опровергават мнението, че британците са по-толерантни от другите европейци. „Това не е, защото британците са по-умерени, а защото техните виждания все още не са намерили политическо изразяване“, се казва в доклад на антифашистката благотворителна организация Searchlight Educational Trust.
Проучването показва, че 39% от британците-азиатци, 34% от белите британци и 21% от чернокожите британци искат перманентно спиране на имиграцията към Великобритания или поне до началото на икономическото възстановяване. 43% от британците-азиатци, 63% от белите британци и 17% от чернокожите поданици на държавата подкрепят твърдението, че „имиграцията във Великобритания е лоша за страната“. Над половината от участвалите в проучването, или 52% са съгласни, че „мюсюлманите са създали проблеми“ във Великобритания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване