02/27/11 18:39
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Няма сделка за Сертов в БОРКОР

Нямаме сделка с ГЕРБ за назначаването на Петко Сертов за зам.-председател на БОРКОР. Това заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването на bTV „Нека говорят“. Станишев бе категоричен, че назначаването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за зам.-председател на новата структура БОРКОР е решение на премиера Бойко Борисов и не може да става и дума за каквато и да е договорка. Самият Станишев изрази скептицизъм за ползата от БОРКОР. Той отрече Алексей Петров да има нещо общо с идеята за създаването на ДАНС. Това било институция, направена по препоръка на ЕК, чиято цел е да има силна класическа служба за защита на националната сигурност, както и за противодействие на организираната престъпност и корупцията по високите етажи. В този смисъл нещата били правилни, но резултатите не оправдавали очакванията, още повече че сега службата се използвала за политически цели.
В отговор на въпрос Станишев каза, че не знае дали е подслушван, но за пореден път разкритикува трикратното увеличение на използваните СРС. Лидерът на Коалиция за България припомни, че са подготвили промени в закона за СРС, с които се предлага силен обществен контрол върху тези средства. Станишев отново изложи тезата, че министър Цветанов трябва да подаде оставка заради кризата в сектора „сигурност“. По думите му, ако би бил на мястото на Борисов, той би освободил Цветанов. Според Станишев това, което консолидира БСП, е тревогата накъде върви България и усещането, че правителството я вкарва в задънена улица.
Експремиерът, който очаква своята първа дъщеря, чете книги като „Седмица след седмица“ и д-р Спок, похвали се самият той.


Най-малка е безработицата сред младежите-висшисти

В момента 23 % от групата 18-35 години са безработни. Най-малък – 17 на сто - е процентът на безработните младежи с висше образование, сочат данни от изследване на агенция "Афис". Те бяха представени вчера по време на дискусията "Безработицата сред младите - път без изход?", организирана от младежкото обединение в БСП. 33 % от младите хора с основно образование са без работа, както и всеки четвърти със средно образование.
Финансирането на реалните мерки за насърчаване на заетостта чрез бюджет 2011 г. е неадекватно, което прави "Националния план по действие по заетостта 2011 г." "козметичен продукт, който не решава проблеми“, коментира председателят на комисията по труда и социалната политика в НС Драгомир Стойнев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване