02/28/11 18:19
(http://www.klassa.bg/)

Вдигат втори Hilton в столицата

Десет години след стъпването си у нас втори хотел Hilton ще бъде открит през третото тримесечие на 2011 г. в столицата, съобщи investor.bg. Той ще бъде част от BLU Offices & Hilton Garden Inn на бул. „Брюксел“. Инвеститор в проекта е компанията IHM на бизнесмена Георги Чопев, финансирането е осигурено от Immorent, а оперативният мениджмънт ще се осъществява от Hilton в договор за 20 години. Общата инвестиция е 40 млн. евро, като хотелът ще има 200 стаи, а двете офис кули ще са с височина 65 м с общо 20 хил. кв. м, разположени на 16 етажа. Целият комплекс заедно с хотелската част е с площ от 50 хил. кв. м, са уточнили пред investor.bg от IHM. Досега са отдадени четири етажа от едната сграда на международна компания, като се водят преговори с още пет чужди фирми.
„Финансирането е от чужда финансова институция при изключително благоприятни лихви и това ни дава възможност да предлагаме специални условия. Можем да си позволим дори нулев наем за първата година или две. В рамките на 5- до 10-годишен времеви хоризонт обаче средните наемни нива за периода държим да бъдат 8 евро (на кв. м на месец)“, коментират от компанията.
Името на Георги Чопев нашумя покрай кафето Saga и хотел Expo на бул. "Цариградско шосе". Той има интерес и към друг проект за хотел в сърцето на столицата, на жълтите павета, на бул. "Цар Освободител" срещу сградата на БАН. Според концепцията сградата ще има 64 стаи, 6 апартамента и два по-големи ВИП апартамента и ще се цели в най-високия клас туристи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване