03/01/11 22:15
(http://e-vestnik.bg/)

Берлускони, рап и бунтовете в Либия

Силвио Берлускони и Муамар Кадафи. Снимка: ЕПА/БТА

Реакцията на Италия към събитията в Либия, която от страните членки на ЕС демонстрираше най-близки отношения с Джамахирията, предизвиква интереса на вестник “Фигаро”.

Рим обяви, че временно суспендира действието на договора за приятелство с Либия, остро критикуван от италианската опозиция, отбелязва френският вестник. Случващото се в Либия, а и цялата буря в арабския свят, предоставят на Берлускони възможност да си отдъхне малко от нападките срещу него и да насочи вниманието на италианците от скандалите около личния му живот към опасността Италия да бъде залята от още имигрантски вълни, отбелязва в. “Фигаро”.

Въпреки това интересът към скандала “Рубигейт” не заглъхва и вестници продължават да публикуват информации за прехванати разговори между участнички в него. Най-новият хит са разкритията, че две от гостенките на “бунга-бунга” партитата на Берлускони споменават тест за СПИН.

Едната споделя, че си е направила подобно изследване, защото смятала, че има риск заради познанството й с човек като Берлускони, който имал сексуални връзки с 80 жени, пишат вестниците “Кориере дела сера” и “Дейли телеграф”.

Вестник “Ню Йорк таймс” съобщава за по-любопитна реакция на бунтовете в Либия. Израелец се вдъхнови от една от почти ежедневните речи на либийския лидер и направи музикален клип към нея. В клипа, превърнал се в хит в YouTube, 30-годишният Ной Алуш, израелски журналисти и музикант, смеси речта на Кадафи, в която той се заканва да прочисти улица по улица Либия от бунтовниците, с музиката на парчето “Hey Baby” на американския рапър Питбул и колегата му Ти-пейн.

Клипът се казва “Зенга-зенга” и вече беше гледан от 500 000 души в интернет. Заглавието му е съчетание от италианското “бунга-бунга” - името на партитата във вилите на Берлускони, и арабската дума “zanqa”, означаваща тясна уличка, която Кадафи беше използвал в речта си.

Вестник “Дейли телеграф” съобщава, че британски университет, който прие дарение на стойност 1,5 милиона лири от сина на Кадафи - Сейф ал Ислам, сега е подложен на натиск да го лиши от неговата докторска титла. Става дума за лондонското Училище по икономика, чието ръководство сега признава, че е притеснено от обвързването на името му с режима на Кадафи.

По БТА

Публикувана на 03/01/11 22:15 http://e-vestnik.bg/11181/berluskoni-rap-i-buntovete-v-libiya/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване