03/01/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

До $200 000 ще плащаме за излитане в Космоса

Рая Атанасова

Между 100 000 и 200 000 долара ще струва разрешителното за полет в Космоса, съобщи вчера пред журналисти Джон Хейзълууд, основател на www.eCommerceAcademy.net. Пътуванията ще бъдат обсъждани на конференция „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес“ между 15-17 март. Първите полети, от които вече са се възползвали 7 души, са стрували между 20 и 40 млн. долара всеки.
Около 10 компании вече предлагат такива възможности, но в момента се търсят нови технически решения. Очаква се до 24-26 месеца да получат разрешения за извършване на туристически полети в Космоса. Една от компаниите - Virgin Galactic, вече има около 400 заявки, като желаещите вече са предплатили своето пътуване. Астронавтът Стори Мъсгрейв, който има 30-годишна кариера в НАСА и е единственият, летял на шест мисии на всички совалки на НАСА, каза, че това е доста опасно изживяване. Летенето със специален туристически самолет обаче е много вълнуващо. Според него най-красиви от откритото пространство са районът на Средиземноморието и островите, България прави впечатление с Черно море и планинските вериги.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване