03/04/11 22:25
(http://e-vestnik.bg/)

Звезден развод по румънски

Асошиейтед прес

Милионерът и красавицата. Снимка: майайдъл

Сватбата бе гледана по телевизията от 2,5 милиона души. Бракът премина под лупата на медиите. Сега, почти пет години по-късно, Румъния отново е приковала поглед върху развода на най-известната двойка в страната.

Това е приказка за Пепеляшка с материалистичен завършек. Красавицата с очи на кошута от бедно, проблемно семейство от североизточната част на страната се омъжва за предан, богат и самотен мъж с добри връзки в обществото. Но след това се поддава на капаните на модерния начин на живот.

“Разводът на годината” даде на румънците ново забавление в дните на отминаващата зима и разтуха от икономическите трудности и непрекъснатите корупционни скандали.

Новинарските канали превключиха от отразяването на политическите вражди към протичането на раздялата с предавания на живо от семейното огнище. Междувременно друга камера следи съдебното решение за временно попечителство над четиригодишната дъщеря на двойката.

Нацията ахна в сряда вечерта, когато 23-годишната Моника Колумбяну бе изгонена от букурещкия апартамент на съпруга й - 53-годишния Иринел Колумбяну. През последните дни гадателки, дизайнер на обувки и дори политици дадоха в ефир мнението си относно грижите за детето и разпределиха вината за раздялата.

“Разводът е като футболен мач за нас - беден срещу богат, висок срещу нисък, мъжете срещу жените, традиционните срещу модерните семейства”, каза 36-годишната Алина Матиш, която е с висше образование, докато пазаруваше в трансилванския град Клуж.

Двойката се обсъжда в автобусите, в офисите и в домовете на хората. Обществената симпатия е насочена към Иринел, който е възприеман като измамен от търсачката на богатство Моника. Матиш казва, че й е неудобно да признае, но самата тя също е заинтригувана от историята.

Нещата днес са много различни от юли 2006 г., когато 19-годишната гимназистка Моника Габор - значително по-висока, по-хубава и по-бедна от бъдещия си съпруг, се запозна с 49-годишния внимателен ерген, милионер, син на бивш високопоставен търговски представител от комунистическо време, който е натрупал милиони от телекомуникации след рухването на комунизма през 1989 г.

Медиите полудяха, когато Моника постигна посткомунистическата мечта с предложението на Иринел за брак, пари и известност. Брачната церемония бе предавана на живо и достигна кулминацията си с показването на положителния тест за бременност на Моника.

Телевизионното риалити шоу продължи да документира невероятната, но странно привлекателна двойка. Всяко пазаруване, всеки урок по готвене и всяка свада се представяха на жадната за подробности публика.

Брачното щастие обаче скоро се превърна в досадно ежедневие. Моника се премести от луксозната вила, в която живееше със съпруга си, преди три години, казвайки че е твърде далече от столицата. Имаше информация за изневери и от двете страни, кулминирали в скандална забежка на Колумбяну с две силиконови блондинки стриптизьорки. Двете красавици естествено заснеха свой специален епизод на сагата и отидоха при медиите.

Моника напусна Румъния през 2010 г. в опит да повтори своя медиен успех в САЩ, но в крайна сметка миналата седмица подаде молба за развод и попечителство над четиригодишната си дъщеря.

Иринел пък получи временно попечителство над детето заради това, че в момента Моника живее в САЩ. Той отказа да говори пред Асошиейтед прес заради продължаващото дело по развода и медийното внимание.

Румънците смятат, че разводът е неизбежен. “Разводът бе предвидим още в момента, в който се ожениха. Тази лудост е перфектна за румънците, страна, в която шпионирането през ключалката е национален спорт”, каза Алина Матиш.

Допускането на камерите до личния им живот е нещо, за което Иринел казва, че днес съжалява. “Ще ми се да бях по-твърд за това доколко медиите да обръщат внимание на Моника”, заяви Иринел в телевизионно предаване. “Медиите отровиха нашата връзка”, смята той.

Евродепутатът Джиджи Бекали обаче не е на това мнение. “Не медиите им навредиха, а височината - 185 см на ...

Публикувана на 03/04/11 22:25 http://e-vestnik.bg/11208/zvezden-razvod-po-rumanski/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване