03/06/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Стартира кампания за ползване на коланите на задните седалки

Национална кампания за ползване на обезопасителни колани и на задните седалки в автомобилите и обезопасителните системи за превозване на деца стартира от днес. Това съобщиха вчера от МВР.
Един от основните партньори по реализиране на проекта е Главна дирекция „Охранителна полиция”, като активно са се включили в реализирането на идеята и експерти от „Пътна полиция” – Кралство Нидерландия, обясниха от вътрешното ведомство. Стартът на кампанията ще бъде даден днес в сградата на Българския Червен кръст, като се очаква да участва и холандският посланик у нас Карл ван Кестерен.
„Значително увеличаване на ползването на предпазните колани и от пътуващите на задните седалки в автомобилите и обезопасителните системи за превозване на деца по пътищата на България” е основната цел на националната кампания, в която освен МВР са се включили Министерството на транспорта, Държавно-обществената консултативна комисия по безопасността на движението по пътищата, Столичната община, обществени организации и фирми.
Първият етап, който е от днес до 13 март, съвпада с провежданата от TISPOL операция за използване на обезопасителните колани в страните - членки на ЕС.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване