03/07/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Съдът оправда Николай Цонев за трети път

Бившият военен министър Николай Цонев бе оправдан на първа инстанция вчера по трето поредно дело срещу него. Софийският военен съд оневини министъра в правителството на тройната коалиция по обвинението за сключване на 4 неизгодни сделки през 1999 г., когато е бил начело на дирекция "Управление на доставките" във ведомството.
„За мен присъдата не е изненада“, обяви Цонев на излизане от съдебната зала. „Не смятам, че има състезание и някой може да спечели по някакъв начин. При всички случаи губят българските данъкоплатци”, добави той. Военните магистрати отхвърлиха и гражданския иск от името на Министерството на отбраната за нанесени щети в размер на 970 653 лева. Разноските по делото за над 3200 лева ще трябва да бъдат заплатени от държавата. Присъдата не е окончателна и прокуратурата ще я обжалва пред Военно-апелативния съд.
Тази седмица се очакват заседанията на Софийския градски съд (СГС) и по най-шумния процес срещу Цонев – за даване на подкуп, по който подсъдими освен него са и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване