03/10/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

52 влака в страната спряха за час

52 влака в цялата страна спряха движението си за един час вчера. Четири композиции, които трябваше да отпътуват за Варна, Бургас, Червен бряг и Кюстендил, останаха на Централна гара - София от 10 до 11 ч, когато се проведе едночасовата предупредителна стачка на железничарите. Протестът е срещу съкращенията, които са сред условията на СБ, за да отпусне заем.
БДЖ е на последно място по производителност в ЕС, каза транспортният министър Александър Цветков, докато депутатите от бюджетната комисия обсъждаха БДЖ да получи 140 млн. лв., за да започне да погасява задълженията си. Средно на ден с влакове се превозват 80 000 души, а в железниците работят 31 000 души. През 2009 г. приходите от билети са били около 84 млн. лв., а разходите за персонал - 98 млн. лв.
До редакционното приключване на броя не беше ясен резултатът от преговорите между синдикатите и ръководството на железниците и дали обявената от днес ефективна стачка ще се състои.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване