03/10/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Ранните записвания за лятото показват до 30% ръст на ITB-Берлин

Големите туроператори очакват ръст на записванията от европейските пазари за България през тази година, съобщиха от икономическото министерство след среща на министър Трайчо Трайков с тях на ITB-Берлин. TUI прогнозира четирикратно увеличение от руския пазар. ITS очаква ръст на записванията от Германия с 28-30%. „Некерман”, които миналата година са имали 150 хиляди записвания за България, предвиждат през тази година те да достигнат 180 хиляди. След разговори с туроператори управителят на „Алма тур“ Любомир Панковски обясни, че ръстът на ранните записвания достига до 40-50%. В крайна сметка финалният резултат на записванията няма да е толкова висок, но увеличението е голямо, подчертават от бранша. Важно е как ще се развият пазарите и как ще продължи кризата в Египет и Тунис, което дестабилизира пазара. Тези две страни може да намалят цените, за да привлекат туристи, което вероятно ще повлияе политиката и на други дестинации, включително България.
Развитието на СПА туризма в България бе основна тема на част от разговорите на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в германската столица вчера. Със своите над 600 минерални извора България има сериозен потенциал в този сегмент.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване