03/10/11 16:20
(http://www.klassa.bg/)

Фетел и "Ред Бул" най-бързи на тестовете на "Каталуния"

Себастиан Фетел бе най-бързият измежду пилотите във втория ден от последните предсезонни тестове. Автомобилът на „Ред Бул“ отново демонстрира много добро темпо. В първия ден най-бърз беше съотборникът на Фетел - Марк Уебър.
Световният шампион завъртя най-бързата обиколка на пистата "Каталуния" за 1:21.865 минути, като това постижение е с повече от половин секунда по-малко от най-доброто време на втория - Себастиен Буеми с „Торо Росо“. Виталий Петров отново показа скорост и завърши трети, на по-малко от три десети от секундата от Буеми. Люис Хамилтън се нареди четвърти, след като изкара пореден изпълнен с проблеми ден с екипа на „Макларън“. Механиците се бориха с проблем в изпускателната система през сутринта и шампионът за 2008 година излезе на пистата по-късно. Той успя да направи едва 60 тура. Нико Розберг проведе изпитанията за „Мерцедес“ и зае осма позиция с 1:25.807 минути. „Сребърните стрели“ имат нова изпускателна система и нов аеродинамичен пакет.
Пилотът на „Макларън“ Люис Хамилтън призна, че в момента не разполага с болид, с който може да атакува световната титла през 2011 година. Британецът все пак остави надежди на феновете си, като заяви, че е поставена нелоша база за развитие и ако не загубят много точки в началото на сезона, може да се върнат в борбата с очертаващите се лидери от „Ред Бул“ и „Ферари“. „Дали вярвам, че имаме шампионски болид в този момент? Ами не вярвам, не. Това обаче не означава, че нямаме никакви шансове да спечелим титлата в края на шампионата. Няма да се предавам и не отписвам сезона, защото има за какво да се боря. Базата, с която разполагаме, ни позволява да продължаваме да работим още по-усърдно и ще имаме успехи", заяви Хамилтън", завяви британецът.
Президентът на „Ферари“ Лука ди Монтедземоло пък е убеден в успеха на отбора му в предстоящия шампионат във Формула 1. Италианецът сподели, че в Скудерия витае огромно желание за изкупление след миналогодишния крах на финала на сезона в Абу Даби. Тогава след грешно избрана тактика Фернандо Алонсо изпусна титлата въпреки по-добрата позиция в класирането пред Себастиан Фетел, който спечели титлата за „Ред Бул“. "Убеден съм в успеха през новия сезон. Реално ще разберем какво можем едва след откриването на сезона с Гран при на Австралия. Сега не е правилно да се правят прогнози колко ще бъдем бързи, защото резултатите от тестовете не са меродавни", заяви Монтедземоло.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване