03/10/11 15:48
(http://www.klassa.bg/)

ФИФА започна разследване на контролата ни с Естония

Световната футболна централа (ФИФА) започна разследване на обстоятелствата около контролната среща между България и Естония, както и на тази между Латвия и Боливия, които се играха на 9 февруари в Анталия.
Медиите в целия свят взривиха общественото мнение, че въпросните два мача едва ли са се играли по правилата на феърплея, след като съдиите отсъдиха общо седем дузпи в двете срещи и по този начин всичките голове в срещите бяха от наказателни удари. Централата започва дисциплинарно производство срещу шестимата съдии, които са били ангажирани с двете срещи.
Специално срещата между България и Естония беше ръководена от унгареца Колош Лендиел, а негови асистенти бяха сънародниците му Шелмеци и Чак. В последствие се оказа, че въпросният рефер ръководи единствено двубои в унгарската трета лига и далеч няма права за международни мачове на каквото и да е ниво. По-късно стана ясно, че за този човек това не е първо подобно приключение след миналогодишните му пътувания за младежки мачове в Южна Америка. "Разследването започна и то ще се запознае с цялата документация и информация, която е получена във ФИФА във връзка с възможността за уреждането на тези два мача заради нелегални залагания“, се казва в официалното съобщение на ФИФА по въпроса. От централата обаче не се ангажират с дата, на която ще се събере самата комисия, както и за период, в който да обявят решение или прогрес по работата си.
ФИФА потвърди, че е изискала всички налични доказателства, ако четирите федерации притежават такива, да им бъдат предоставени. И двете срещи са организирани от базираната в Тайланд агенция „Фуути Спорт интернешънъл“, както и от руски футболен мениджър, каквито са изискванията за организиране на приятелски мачове между национални отбори. Появи се и информация, че за мача на „лъвовете“ с Естония са били заложен пет милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване