03/15/11 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Синята коалиция: Не може премиерът да казва "съжалявам"

Премиерът не може да казва "съжалявам" и да обяснява, че Кадафи му е виновен. Това заяви вчера пред Нова телевизия лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов. Той беше категоричен, че причината да се вдигат цените в много сектори е монополизирането им, а това е влошено функциониране на пазарната икономика.
„Става дума за инфлация и стагнация едновременно. Стагнацията не позволява увеличение на доходите на хората, това води до срив на жизненото равнище, а той е по-голям, отколкото го измерват“, обясни Костов. Той беше категоричен, че ако държавата влезе в регулаторните си функции, бензинът може да падне до 2,20 лв.
От своя страна и ръководството на другия член на Синята коалиция - СДС, се солидаризира с тезата на ДСБ, като малко по-късно във вторник от партията обявиха, че "управлението на ГЕРБ и "Атака" се превърна в безмълвен съучастник на монополистите".
"Премиерът да спре да съжалява и да направи нещо, защото после ще съжалява целият български народ", коментира Шарков думите на премиера от вчера, че за съжаление не може да направи нищо за цените на горивата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване