03/21/11 17:12
(http://www.klassa.bg/)

ПФЛ задълбочи конфликта си с Българския футболен съюз

Спорът между Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига се задълбочава, след като президентът на лигата Стефан Капралов на свой ред изпрати писмо до Борислав Михайлов. В него босът на Профлигата оспорва твърдението, че ПФЛ няма юридическото право да участва в администрирането на българския шампионат. "Изразявам своето недоумение, че Изпълнителният комитет на БФС отхвърля като незаконосъобразни постъпилите предложения за проект на Наредба за взаимоотношенията между БФС и ПФЛ, както и Правилника на БПФЛ за упражняване на търговските права на нейните членове", се казва в писмото на Капралов. Той посочва няколко члена от различни документи на БФС, за да докаже тезата си. Капралов твърди, че ПФЛ може активно да участва в ръководенето на първенството и на турнира за Купата на България. В писмото той обвинява Михайлов за това, че му е забранил да присъства на заседанията на изпълнителния комитет. Подобно право имаше предшественикът му в ПФЛ Валентин Михов. "Искам да споделя, че намирам за крайно неуместна епистоларната (писмена) форма на контакт между БФС и БПФЛ, която създава объркване сред професионалните клубове-членове и на двете организации. След издадена от вас забрана, Управителният съвет на БПФЛ преустанови практиката да провежда своите заседания в сградата на централата на БФС. Ваше е и безпрецедентното решение да не каните президента на БПФЛ на заседанията на Изпълнителния комитет на БФС", пише още в изпратеното вчера писмо.
В края на писмото си Капралов изразява надеждата си "със съвместни усилия да възстановим диалога между нас, каквото е очакването и желанието на нашите членове".
В същото време кметът на Каварна Цонко Цонев вчера отговори на нападките, дошли от президента на БФС Борислав Михайлов. Босът на родната футболна централа окачестви Цонев с епитета "палячо" и каза, че "малките клубове са зависими от такива като него". Кметът на Каварна от своя страна изказа съжалението си, че точно Борислав Михайлов представлява родния футбол в Европа. "Съжалявам, че такъв като Боби Михайлов ни представлява в Европа. На този човек явно мозъкът му е малко. Време е да спре да слуша лакеите около него и да се замисли. Искрено съжалявам, че нашият футболен съюз има такъв президент", започна с нападките Цонев. Както е известно, кметът на Каварна бе в основата на "революцията на малките" в българския футбол.
"Вчера видях перфектно съдийство. И това не беше само във Варна. През целия уикенд нямаше нито една фрапантна съдийска грешка. Явно от протестите ни е имало полза. Не само, че не грешаха, но имам чувството, че още малко и щяха да започнат да носят кафе на терена. Дотолкова сме ги наплашили", заяви в типичния си стил Цонко Цонев и призна, че неговият отбор ще играе в оставащите 11 мача.
"Калиакра“ ще играе във всеки един оставащ мач до края на сезона. Повече няма да протестираме с неучастие в дадени двубои. Искам да попитам съдийската комисия защо досега не свириха по този начин?", добави още кметът на Каварна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване