03/22/11 17:07
(http://www.klassa.bg/)

ДПС засилва връзките си с изселниците

Ръководството на ДПС ще задължи всички техни представители от законодателната и местната власт при пътуванията си в Турция да посещават изселническите организации. Там те ще трябва да информират за състоянието в България, да се интересуват от проблемите на изселниците. Това обяви на пресконференция вчера заместник-председателят на ДПС и на ПГ на партията Лютви Местан. Той обясни, че мерките са с цел по-добра комуникация.
От партията коментираха и идеите на Волен Сидеров да се свалят новините на турски език по националната телевизия. Местан обясни, че предвиждат среща в четвъртък с директора на БНТ Вяра Анкова. От движението припомниха, че Законът за радиото и телевизията задължава националната телевизия да създава предавания на чужди езици за малцинствата в България. Лютви Местан обаче постави въпроса дали един превод на официални новини е предаване. "Да, предаване е, но не е онова предаване, което визира духа на Закона за радиото и телевизията", заяви Лютви Местан. Той добави, че е европейски стандарт създаването на предавания за малцинствата от Европейския съюз и задоволяването не само на комуникационната, но и на културната им потребност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване