03/23/11 17:31
(http://e-vestnik.bg/)

Банков обир, полицейски екшън (Защо нашите ченгета не са като по филмите) + фотогалерия

Българските ченгета хич не изглеждат като тези от репортажите на американските телевизии. Снимка: Булфото

За пръв път у нас банков обир със заложници като в американските филми - в Сливен. Трима маскирани (3 - според “Булфото” 2 - според агенция “Фокус”, 1 - според други източници) ударили клон на „Инвестбанк” (те пък коя банка намерили…) и държат заложници, един охранител е ранен. Да не се знае колко са бандитите в първите часове означава едно - ченгетата не знаят или не казват. Не е никак професионално.
И ченгетата окупирали банката като по американските филми. И тече екшън в реално време, телевизиите неуспешно се мъчат да хванат екшъна, но фоторепортер - кореспондентът на Булфото Данаил Христов - го хвана и снимките се появиха в интернет още докато ченгетата се суетят наклякали пред банката. И, разбира се, разгонват всички от 3 улици настрани и са заградили целия център на града, вместо само съседните улици. Да стане по-голямо шоу. И, разбира се, гонят и журналистите.

Ченгетата приклякат около банков клон в центъра на Сливен, където маскирани държат заложници. Снимка: Булфото

И какво се вижда от снимките? Че нашите ченгета хич не изглеждат като американските. Не, не като тези от фирмите, които са направени съвсем да изглеждат мъжествено. Дет’ се вика - с Брус Уилис няма как да се мерят. Но те не изглеждат и като колегите си от телевизионните репортажи по света в такива ситуации. Някои държат пистолет, сякаш за пръв път го хващат. Един говори по джиесем, докато размахва пищовчето… Съвсем непрофесионално се озъртат, пулят се, очевидно неподготвени за такива акции. На някои им пречат шкембетата, задниците им набъбнали, очевидно не покриват тестове като американските си колеги.
И кой да ги подготви? Години наред при акции бандити убиват по някой полицай. Загива по някой най-вече от слаба подготовка. Върхът беше преди 15-ина години, когато в софийския квартал „Люлин” бяха тръгнали на обиск и един бандит уби с автомат трима на входа на блока. Тогава старо ченге каза - „тръгнали като на сватба, няма кой да ги обучи”.
Сегашната акция не се знае как ще завърши, ще дойде бригада от София, с едни по-обучени да гърмят, като нищо ще се разгърмят в малките часове на нощта. А дали ще оцелеят ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване