03/23/11 16:07
(http://www.klassa.bg/)

Общият оборот не успя да достигне 1 млн. лв.

Тамара Бечева
ЕЛАНА Трейдинг

Пазарът остана почти без промяна при по-ниски обеми спрямо предходните сесии. Прехвърляне на пакети по отделни позиции не липсваше, но общият оборот не успя да достигне 1 млн. лв. Броят на сделките също беше нисък и показа участие предимно на институционални инвеститори. Към момента пазарните участници са по-скоро в позиция на изчакване и следят ситуацията на международните борси. Последиците от земетресението в Япония и конфликтите в Африка остават най-значимите новини към момента. Промените в SOFIX раздвижиха търговията за кратко, най-вече по отношение на компонентите на основния индекс. Първа инвестиционна банка привлече вниманието с новината, че е емитирала частна емисия облигации с фиксирана годишна лихва 12.75%. Емисията е с предвиден общ размер около 80 млн. лв., което при 4 млрд. лв. активи за 2010 г. не би трябвало да представлява проблем за възвръщаемостта на банката въпреки високата доходност. Акцията се понижи в сряда в унисон с общото движение на пазара. „Индустриален холдинг България“ продължи възходящото си движение.
Не очаквам съществено движение на българския капиталов пазар в краткосрочен период. Настроенията като цяло са позитивни, но инвеститорите са във фаза на изчакване и индексите ще се задържат около текущите си нива.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване