03/23/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Отпада изискването на УЕФА 80% от стадионите да бъдат покрити от 2012 г.

Изискването на УЕФА от 2012 г. 80% от стадионите да бъдат покрити най-вероятно ще отпадне. Това разкри за Novsport.com председателят на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев. По този начин държавата може да си отдъхне, защото у нас няма стадион, който да изпълнява въпросното изискване. Дори и да се започне строеж на нов национален стадион, той едва ли ще бъде готов до 2012 г.
През декември министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков призна, че ще чакаме компромис от УЕФА, в противен случай националният отбор ще играе домакинските си мачове извън страната.
„Изискването влиза от 2012 г., но в новата редакция от 2010 г. това нещо го няма. Отправил съм едно запитване към УЕФА, за съжаление до момента нямам някакъв отговор. И най-вероятно това ще отпадне. Просто е невъзможно 53-те членки на УЕФА да изпълнят изискването. Не е въпросът да прецакаме България, примерно, защото те нямат стадион. Въпросът е тук да се направи нещо. Това УЕФА много следи – когато правят такива резолюции, имат и това предвид – номерът е да е нещо работещо, което да върши работа, не просто да се сложи някакво изискване и никой да не го изпълни и да мислим после как да го заобикаляме, и то на най-високо ниво”, заяви Кръстев.
По последни информации строителството на новия национален стадион ще започне най-рано през 2012 г., а не както премиерът Бойко Борисов обяви - през 2011 г. До подобно становище стигнаха специалисти от сектора, които са запознати с процедурните изисквания за мащабния проект.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване